Libertas Forum

  Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Share

  dezurna kucka
  Borac za slobodu

  Female
  Broj postova : 764
  Age : 27
  Lokacija : negdje izmedu pakla i neba
  Posao : zajebavanje svih oko sebe
  Ljubavno stanje: : ludo zaljubljena
  Registration date : 18.06.2008

  Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by dezurna kucka on 18.06.08 20:29

  Na početku svake priče sve izgleda jednostavno i neposredno. Razumijemo se i lako izražavamo osjećaje, pažljivi smo i puni razumijevanja za ukus i želje partnera.
  Kasnije, kad se odnos učvrsti ili se odlučimo za zajednički život, rađaju se prve teškoće. Prvim znacima krize treba posvetiti pozornost jer ukoliko dulje zanemarimo netrpeljivost i nerazumijevanje, oni mogu odjednom eksplodirati i upropastiti vezu.
  Prvo što treba učiniti je iskreno razgovarati s partnerom.
  Još bolje je na vrijeme prepoznati i izbjegavati pogrešno ponašanje, koje može uništiti život u dvoje.

  NJENE GREŠKE

  1. Ljubomorna je i kontrolira svaki njegov korak.
  Svaki joj je njegov telefonski razgovor sumnjiv, a kad izlazi, obuzimaju je strah i briga. Što ako je sastanak izgovor, izmišljen da bi se sastao s nekom ženom? Besmislen je pokušaj da bolesnu ljubomoru objasnimo razumnim argumentima. Kontroliranje i praćenje izražavaju bolesnu vezanost i simptom su snažnog osjećaja manje vrijednosti. Treba postići sklad osjećaja i prije svega više vjerovati u sebe.

  2. I kod kuće neprestano razmišlja o poslu.
  Stalno priča o poslu i žali se: naporno radno vrijeme, neprestani sastanci, nesuglasice s kolegama. Čak i za stolom, u trenucima odmora, neprestano razmišlja o vremenu u uredu. Pretjerano isticanje vlastite aktivnosti otkriva strah da možda nismo dovoljno važni i želju za neprestanim priznanjima, a govori i o teškoćama u ostvarivanju čvrstih odnosa s drugim ljudima i oslobađanju nakupljene napetosti. Obasipanje partnera vlastitim problemima nije dobra strategija. Idealno bi bilo postaviti granicu između privatnog života i onog izvan kuće, i u svakome nastojati pronaći pozitivne strane.

  3. Pažnju poklanja samo djetetu.
  Otkad se rodilo, ona ne vidi nikoga osim djeteta. Mužu poklanja samo mrvicu pažnje te se odjednom udaljuju. Za mnoge žene dijete postaje jedini predmet veze s partnerom. Stoga je dobro preispitati se i vidjeti ne pretjerujemo li. Kad smo u troje, ljubav treba ravnomjerno rasporediti, kako se muškarac ne bi osjećao isključenim iz privilegiranog odnosa majke i djeteta. Samo će tako pažnja prema djetetu obogatiti život u dvoje, a ne stvoriti rivalstvo.

  4. O svemu odlučuje sama.
  Odlučna je i stroga. O svemu ima svoje mišljenje i uvijek zna što hoće. Ne podnosi nametanje, a na sebe preuzima sve organizacijske zadatke, vodi računa o obiteljskom budžetu i dominira u odnosu.
  Tko isključuje partnera iz donošenja odluka, pokazuje strah od takmičenja i može izazvati opasno rivalstvo. Ali, odricanje dijela vlasti ne znači gubitak vlastite uloge u odnosu. Naprotiv, to će samo olakšati obveze i pružiti povjerenje i prostor drugome.

  5. Traži da joj uvijek položi račune.
  Mnoge su žene opsjednute željom da sve znaju o svom muškarcu, špijuniraju ga, raspituju se, kombiniraju... Slaganjem tako prikupljenih "kamenčića" njen se partner polako pretvara u sasvim drugu osobu od one koju je doživjela na početku veze, odnosno braka. Inzistirati na tome da joj on polaže račune za svaku sitnicu, da bude uvijek otvoren prema njoj, pretvorit će se u veliko opterećenje. I za nju i za njega. On će nesvjesno početi skrivati pred njom i najbezazlenije stvari, zatvoriti se u sebe, a ona će se, opet, izluđivati što joj se on ne povjerava. Zapamtite, čovjek uvijek treba nešto zadržati i za sebe.
  Male tajne vezi daju neponovljiv šarm, a takva je veza daleko jača kad se treba oduprijeti unutarnjim ili vanjskim problemima.

  6. Svaku stvar želi raditi zajedno.
  Kad se zaljubimo, želimo sve raditi zajedno. Kasnije, kad se osjećaji ustale, počinjemo osjećati potrebu za samo svojim prostorom i vremenom. Zajedničko dijeljenje svake stvari gasi želju da i dalje tražimo jedno drugo i šteti našem erotskom životu. Neposredno je i štetno opterećivati se nesigurnostima drugog - valja dogovoriti pravila igre i organizirati si zajednički život počevši od malih stvari i podijeliti obveze.

  7. Manijak je čistoće i reda.
  Kuća je poput muzeja, nevolja je prošeće li netko parketom bez papuča ili uđe u kuću s mokrim kišobranom. Strast za čistoćom i urednošću pod svaku cijenu skriva duboku nesigurnost i očajnička je obrana teritorija sa strogim pravilima koje je odredila samo ona. To je nastojanje da se "sve drži pod kontrolom", bez da se ostavi mjesta mašti. Pretjerivanje i frustracije pobijedit ćemo traženjem novih interesa i prijateljstava izvan kuće, koji će nam pomoći da se bolje osjećamo.

  8. Sve mu uvijek saspe u lice.
  Ona se nikad ne libi da mu, kad joj nešto smeta, ne birajući riječi, odmah to i kaže. No, veza dvoje ljude nije kutija za odlaganje smeća. U afektu se štošta može reći, i ne misleći tako. Bilo bi bolje, prije nego što odreagira, da se malo "ohladi" i tek kad se dovoljno smirila s njim porazgovara o nastalom problemu. Takvom taktikom i njega će "omekšati": razgovara li s njime smireno, mnogo su veće šanse da se problem riješi na obostrano zadovoljstvo. Napadne li ga istog trenutka, on će odgovoriti protunapadom ili joj okrenuti leđa i demonstrativno zalupiti vrata za sobom.


  NJEGOVE GREŠKE

  1. Već dulje vremena ne misli na nježnost.
  Ona bi željela da je nježan, ljubazan, nepogrešiv u svim sitnicama i da udovoljava njenim željama, a on na to sve manje misli. Bolje je odmah pobuniti se i izraziti želju za pažnjom, jer potisnute napetosti mogu odjednom eksplodirati. Čak i "provokativno" ponašanje može za "rastresenog" partnera biti uspješan poticaj. Npr., kupiti seksi spavaćicu i vidjeti opaža li on to. Ali, to treba činiti mirno i pritom se zabavljati. Ako se loše osjećamo, bolje je o tome porazgovarati bez optuživanja. Samo kroz razgovor može se doći do rješenja.

  2. On je uvijek najpametniji.
  Kad se govori o pripadniku jačeg spola, mnogi muškarci taj "epitet" shvaćaju doslovce. Oni zaista misle da su u svemu naj, naj. Nije im dovoljno što intelektualno popuju, što ženama stalno nabijaju na nos da su u svemu pametniji i da sve bolje znaju, nego se petljaju u svaku sitnicu. Bilo da prigovaraju ženi zašto je potrošila novac na nešto što im, smatraju, ne treba, bilo da nije dovoljno brinula o djetetu pa se ono razboljelo. S takvim je muškarcima vrlo teško, ali ipak ima načina da im se ukaže na njihovo ponašanje. U opuštenim zajedničkim trenucima porazgovarajte o tom problemu, recite mu da svatko ima pravo na grešku, ali da to nije razlog za beskrajne prodike. Poslužite se i lukavstvom: dovedite ga u situaciju da sam mora rješavati kućne probleme. Jeste li razmišljali o tome da odete rodbini ili prijateljima na dva-tri dana, a njega ostavite samoga s djecom? Takvo iskustvo na vlastitoj koži vjerojatno će ga prizemljiti.

  3. Prema drugim ženama ponaša se kao Don Juan.
  Na cesti se okreće za svakom djevojkom. Nastoji privući njenu pažnju, suviše govori. Ukratko, njegovo ponašanje je neugodno. Treba otkriti zašto to radi. Sviđaju li mu se druge žene? Gleda li ih kao izazov ili kao da šalje poruku vlastitoj partnerici? Treba mu dati do znanja da pretjerivanje ima suprotan učinak. I možda, ponekad mu vratiti milo za drago kako bi sam osjetio koliko je to neugodno. Još bolje, doživljavati to kao zajedničku igru. Kako? Morate za njega biti poželjni. Dovoljno je istaknuti najsenzualnije dijelove tijela kako biste privukli poglede drugih muškaraca. Njemu će biti prirodno da pažnju usredotoči na vlastitu partnericu kako bi je "zaštitio" od mogućih suparnika.

  4. Nikad ne pomaže u kućanskim poslovima.
  Na riječima je jednakost dobra, štoviše, sveta je. Na djelu pak očekuje se da o kućanskim poslovima: glačanju, pranju posuđa i sl. brigu uvijek vodi ona. Što učiniti? Jasno izraziti želju da i on sudjeluje u obvezama: "Ja ću pripremiti ručak, ti pripremi stol", "Ja ću staviti sušiti rublje, ti idi plati račune". Sve dok pomoć ne preraste u naviku. Važno je ne skrivati očekivanja i želje, nego na pristojan način izazvati određeno ponašanje, koje će s vremenom postati spontano.

  5. Ne želi se baviti djecom.
  Djeca se igraju, idu u školu, prehlade se. Njega međutim to ne brine mnogo. Jer puno radi i jer je "dovoljna mama". Da bismo izbjegli takvu situaciju, od samog ga početka treba uključiti u brigu oko djece. Muškarac se mora osjetiti odgovornim, odijevajući dijete, razgovarajući s učiteljem, vodeći dijete na neku aktivnost ili kod prijatelja. Roditelji moraju biti složni u načinu odgoja, što ne znači da izmjenjuju uloge, jer svatko mora zadržati svoju.

  6. Večeri provodi pred televizorom.
  Dosada je ubrzo stigla. Ranije je svaku nedjelju provodio s njom, sada odlazi na stadion s prijateljima. A navečer, kod kuće neprestano gleda televiziju. Treba mu reći: "Dragi moj, to tako ne ide. Ja se dosađujem." Ipak, često se prilagodimo, bez da mu kažemo vlastite želje, uvjereni da "ih on mora sam shvatiti". Ponekad se partner na početku pokazuje drukčijim: pun je inicijative, pažljiv i nježan. Kasnije se odjednom otkrije u pravom svjetlu. Praviti se da se ništa nije dogodilo, nadajući se da će se on promijeniti i da će s vremenom sve doći na svoje mjesto, besmisleno je. Samo razgovorom može se odnosu vratiti živost.

  7. Njegova je majka savršena i nedodirljiva.
  Mama? Uvijek je na prvom mjestu. Savršena u svakoj prilici, puna ljubavi i brige i razumije ga bolje od bilo koga. Vrlo opasna tema koja često dovodi do svađe i svako suprotstavljanje je besmisleno. Ne uviđa li sam, treba mu otvoriti oči i odlučno ga podsjetiti da u ženi ili zaručnici nikad neće naći osobine neke druge osobe, najmanje svoje majke. Bez natjecanja s likom majke, treba istaknuti razlike, kako bi naučio cijeniti upravo te posebne osobine svoje partnerice.

  8. Nikad je ne izvodi van.
  Potpisom pred matičarom veza se pretvorila u brak, a potom je brak za nju postao zatvor. Zašto? Brak je za njega svršeni čin. Ženu nikad ne izvodi van, bilo u kino, bilo u posjet prijateljima, na večeru. Potpuno se opustio smatrajući da njihovu vezu više ne treba graditi, da ženi ne treba posvećivati pažnju kao u danima zabavljanja. To je jedna od njegovih najvećih grešaka. Svaku vezu, zvala se ona zabavljanje ili brak, treba njegovati. Zajednička šetnja gradom već će razbiti monotoniju svakodnevice. Sitni znaci pažnje i poneki zajednički izlazak bez djece ojačat će vezu, dati i jednome i drugome snage da se nose sa svakodnevnim problemima.
  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 25.06.08 12:01

  Moje greske prema mojoj zenkici:

  1.Kriv sam, nisam njezan. Ali, kada imam novaca uvijek joj kupim po neku sitnicu koja ce je razveseliti. Inace, nepokazivanje ljubavi je kod mene karakterna osobina, vaspitavan sam da ne pokazujem osjecaje.

  2.Tacno tako. Veliki sam brbljivac, pa jos i prosvetni radnik /bivsi/ tako da ljude smaram sa tim da uveijek ja najbolje znam. Kriv sam.

  3.Ne. Prema drugim zenama /djevojkama/ ponasam se u granicama pristojnog ophodjenja. Nikada se ne udvaram pa cak ni kada moja zenskica nije sa mnom a tek kada je tu...Zar tako da je ponizavam. Nisam kriv.

  4.Uvijek kada mi je dobro pomazem joj. Ponekada znam skuvati ponesto, onda ima aparata sa kojima ona ne zna bas dobro rukovati, popravljam tu neke stvari po kuci, na trznicu uglavnom idem ja /mada mi je srce slabo pa ne mogu nositi pretesko a kola nisu registrirana/.Nisam kriv.

  5.Nemamo djece ali zato imamo pse. Njima se bavimo oboje podjednako, mada u poslednje vreme vise ona jer nju vise voli polovina od pet pasa. Mene obozavaju zenke a nju muzjaci /valjda zbog mirisa/.Nisam kriv.

  6.Tacno tako, ali ja veceri provodim vise pred kompom nego pred TV-om. Zarazen sam "Internetom". Ali, ona ode do prijateljice, sestre a ja nemam rodbine a ni prijatelja tako da nemam kamo otici.Nisam kriv za dosadu.

  7.Majka mi je odavno umrla a i njoj tako da se ne smaramo sa tim. Ja svoju majku nisam ni upoznao, umrla je kada sam imao 2 godine.Nisam kriv.

  8.Izvodio sam je kuda god je htjela, pa sve dok nam to nije i dosadilo.Ne znam da li je neki muz izvodio vise svoju zenu od mene.Nisam kriv.

  Eto moga bilansa, pa procijenite sami.
  avatar
  Luciferka
  Indifirentan

  Female
  Broj postova : 29
  Age : 27
  Lokacija : odma iza ugla
  Ljubavno stanje: : sretno rezvedena
  Registration date : 01.08.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Luciferka on 01.08.08 4:50

  jao gary nam je anđelak Very Happy

  Dionizia
  Liberalist

  Female
  Broj postova : 227
  Registration date : 22.07.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Dionizia on 02.08.08 22:48

  NEPOVERENJE

  Admin
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1332
  Ljubavno stanje: : Zauzet
  Registration date : 08.03.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Admin on 03.08.08 1:33

  Dionizia je napisao/la:NEPOVERENJE

  A da ipak nije PRIJEVARA?

  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 03.08.08 15:12

  Nikada nisam prevario svoju zenu, ma da sam i htio-u ovom stanju u kakvom sam sada ne bih ni mogao. Osim cunilingusa i felacia...Bljak, a to mi je gadno.

  Admin
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1332
  Ljubavno stanje: : Zauzet
  Registration date : 08.03.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Admin on 03.08.08 22:47

  A sto je s onim likom o kojem si pricao? scratch

  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 03.08.08 23:23

  Ma ni ne sjecam se- ja mnogo lazem pak zaboravim sta sam lagao? O kojem tipu je rijec-podsjeti me? Mozda bude i istina, tko bi ga znao...


  lol!

  Admin
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1332
  Ljubavno stanje: : Zauzet
  Registration date : 08.03.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Admin on 03.08.08 23:30

  Ne znam ja nista. Nemam ja nista s tim. Ne zelim se ja petljat u to.


  Dionizia
  Liberalist

  Female
  Broj postova : 227
  Registration date : 22.07.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Dionizia on 04.08.08 0:03

  Anhangel je napisao/la:
  Dionizia je napisao/la:NEPOVERENJE

  A da ipak nije PRIJEVARA?

  Pa otprilike tako nešto,to stvarno ne podnosim,evo krećem od sebe same pre bih dečku rekla ne mogu više sa tobom,ne pališ me,ne privlačiš me itd. nego da lažem i jebem se drugima,a ovamo kao glumim finoću.To po meni nije u redu jel znam kako bih se i sama osećala da meni neko tako nešto uradi...ZAPALILA BI GA... Twisted Evil

  Admin
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1332
  Ljubavno stanje: : Zauzet
  Registration date : 08.03.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Admin on 04.08.08 0:08

  Da ziher... sa sibicom ili pickicom? Vidi Smijeh


  Dionizia
  Liberalist

  Female
  Broj postova : 227
  Registration date : 22.07.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Dionizia on 04.08.08 0:34

  Ne benzinom... Trljanje Ruku

  Admin
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1332
  Ljubavno stanje: : Zauzet
  Registration date : 08.03.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Admin on 04.08.08 12:20

  A ako nosis njegovo dijete?

  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 04.08.08 16:47

  Pa zajedno sa njim treba spaliti i dijete. Posto njega mrzi da bi ga spalila, onda ce mrzeti i dijete. Tako je mene moja baba po majci mrzila jer je mrzila i moga oca. Odrastao sam u pravom PAKLU, te smatram da djecu koja su ostala bez roditelja bolje odmah ubiti nego da se pate u zivotu kao ja.

  Dionizia
  Liberalist

  Female
  Broj postova : 227
  Registration date : 22.07.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Dionizia on 04.08.08 23:07

  Anhangel je napisao/la:A ako nosis njegovo dijete?

  Ako nosim njegovo dete,onda ga nebih zapalila jel moram misliti na dete,a on nek ide gde mu volja.

  Dionizia
  Liberalist

  Female
  Broj postova : 227
  Registration date : 22.07.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Dionizia on 04.08.08 23:14

  GARY je napisao/la:Pa zajedno sa njim treba spaliti i dijete. Posto njega mrzi da bi ga spalila, onda ce mrzeti i dijete. Tako je mene moja baba po majci mrzila jer je mrzila i moga oca. Odrastao sam u pravom PAKLU, te smatram da djecu koja su ostala bez roditelja bolje odmah ubiti nego da se pate u zivotu kao ja.

  Gary nemoj tako dete nije krivo nizašta,kako bih mogla mrzeti svoje dete.Mislim da je trebalo ubiti tvoju babu jel se bolesno ponašala i ophodila prema tebi.
  Ja sam odrasla uz oba roditelja,a opet se patim u životu,tako da to uopšte nije predrasuda.

  dezurna kucka
  Borac za slobodu

  Female
  Broj postova : 764
  Age : 27
  Lokacija : negdje izmedu pakla i neba
  Posao : zajebavanje svih oko sebe
  Ljubavno stanje: : ludo zaljubljena
  Registration date : 18.06.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by dezurna kucka on 12.08.08 10:04

  ma kavo ubojstvo jesi ti normalan ti bi samo nekoga ubijao ti si postao pravi uojica...cccc


  _________________
  s tobom se i tuzna smijem
  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 15.08.08 22:53

  Pa da-svi muskarci su ubojice. Osim TVOGA. On samo KOLJE PAJCEKE. A to nije UBOJSTVO, zar ne?

  affraid

  Dionizia
  Liberalist

  Female
  Broj postova : 227
  Registration date : 22.07.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Dionizia on 15.08.08 22:59

  Glava Smijeh
  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 17.08.08 15:51

  VidiOvo

  IVAN-UBOJICA PAJCEKA.

  Admin
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1332
  Ljubavno stanje: : Zauzet
  Registration date : 08.03.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Admin on 17.08.08 22:07

  2 Prsta

  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 17.08.08 23:56

  Skviiiii...Skviiii...Skviiiii...

  pig pig pig

  Dionizia
  Liberalist

  Female
  Broj postova : 227
  Registration date : 22.07.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Dionizia on 18.08.08 0:06

  LJudi dajte se kontrolirat... : Klackalica

  dezurna kucka
  Borac za slobodu

  Female
  Broj postova : 764
  Age : 27
  Lokacija : negdje izmedu pakla i neba
  Posao : zajebavanje svih oko sebe
  Ljubavno stanje: : ludo zaljubljena
  Registration date : 18.06.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by dezurna kucka on 18.08.08 11:32

  ma nece se oni kontrolirati nema sanse....jucer su mi ivan i moja stara zgadili jelo....bljak


  _________________
  s tobom se i tuzna smijem
  avatar
  GARY
  Liberator

  Male
  Broj postova : 1193
  Age : 44
  Lokacija : Negde iza duge
  Posao : Obrezivanje
  Ljubavno stanje: : Izmisljeno!
  Registration date : 28.04.2008

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by GARY on 18.08.08 20:57

  Eto ja se svecano obavezujem da ti vise necu ogaditi jelo...Skviiiiiii...

  No Way

  Sponsored content

  Re: Najvece greške koje uništavaju ljubav

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: 16.11.18 12:34.